Vedená kvantová meditácia PRIANIE

Práve som oslávila 25. narodeniny. :) Teda v skutočnosti 52....ale to je skoro to isté, že? A veľmi si prajem, nech z tej oslavy aj vy niečo máte, milí moji.

Tak viete čo? Zaplatím 25% ceny každému, kto si Prianie dopraje.

#RECEPT Náhrada čipsov – chrumkavý cícer

Dostanete občas chuť na niečo slané a nezdravé? Napríklad také čipsy, tyčinky alebo oriešky.

A potom máte výčitky, že ste zas zjedli takú kopu nezdravých veci? Riešením je chrumkavý cícer.Nahradí akékoľvek sláne dobroty a je ešte aj zdravý!

Navyše, môžeš si ho pripraviť na množstvo spôsobov. Stačí vymeniť jedno korenie za druhé a cícer bude chutiť úplne inak.

Cícer sa označuje ako bielkovinová bomba a odporúča sa konzumovať aspoň 1x do týždňa. Jeho výhodou je, že patrí medzi najzdravšie strukoviny a zároveň nespôsobuje nadúvanie.

Cícer obsahuje:

  • bielkoviny
  • vlákninu
  • draslík
  • vápnik
  • horčík
  • zinok
  • vitamíny A, B, C, E, K
  • kyselinu listovú a kyselinu pantoténovú
  • omega3 a omega6
  • mastné nenasýtené kyseliny
  • betakarotén a ďalšie.

Cícer neobsahuje žiaden lepok, preto je vhodný aj pre celiatikov.

Má jemnú orieškovú chuť a preto to bude určite pre vás “láska na prvé sústo”. Pri tepelnom opracovaní nestráca takmer nič zo svojich účinných zložiek. Mrkni nižšie na recept.

Čo potrebujeme na prípravu?

  • 100 – 200 g cíceru (podľa toho, koľko si budete chcieť pripraviť),
  • olivový olej, poprípade kvalitný repkový, či kokosový  (kokosový dodá cíceru úplne iný rozmer chuti, ale odporúčam vyskúšať),
  • korenie – akékoľvek máte radi (maha, provensálske, grilovacie, vynikajúce je aj korenie Garam masala, skúste poprípade i čili – ak máte radi pikantné, alebo môžete podľa chuti pridať i sušené bylinky),
  • himalájska/ morská soľ,
  • 2 bobkové lístky.

Ako na to?

1. Cícer si cez noc namočíme. Zlejeme, dáme variť do novej vody a pridáme bobkový list (ak používate, pridajte cca 5cm kúsok morskej riasy, či 1 čili papričku).

2. Kým sa nám cícer varí, pripravíme si v miske olej, ktorý zmiešame so soľou, korením.

3. Keď sa nám cícer uvarí, necháme si ho trošku osušiť a potom ho pridáme do misky s pripravenou zmesou  a dobre premiešame, aby sa nám každučká gulička cíceru obalila.

4. Pripravíme si zapekaciu misu/ plech, na ktorý si dáme papier na pečenie a vysypeme cícer. Pečieme pri 180 stupňoch, približne 35 minút. Získa takú zlatistú farbu a korením vám prevonia celú kuchyňu. Počas pečenia cícer niekoľkokrát premiešame, aby sa nám rovnomerne opiekol.

TIP: Ak doma nemáš cícer, skús tento recept s kukuricou.

Je to mňamka! Vyskúšajte keď vás budé zvádzať na slané.

A podeľte sa v komente, či chutilo. 🙂

S láskou

Miriam

(Spracované podľa fitshaker.sk)

V škole hrou pre dospelákov sa naučíte veci, ktoré vás v škole NEnaučili a potrebujete ich pre radostný život v láske a hojnosti. Cesta vedie tadiaľto

Čo o nej hovoria tí, čo už vyskúšali jej účinky?

Samé príjemnosti 🙂

“Ďakujem Ti veľmi pekne za vedenie, za to ako mi s citom pomáhaš odhaľovať, čo potrebujem poliečiť v sebe. Už som bola na tejto ceste, takto s vedením mi to ide ľahšie. Sama som sa strácala a veľakrát som nevedela spracovať to ťažké, čo som nachádzala a vzdala som to, v obave, že ma to bude príliš bolieť a nezvládnem to.”

Janka V.

Miriam Štolfová
Autorka a "riaditeľka" Školy hrou pre dospelákov. Blogerka, youtuberka, lektorka osobného rozvoja.

Učí ľudí veci, ktoré sa v škole NEnaučili a sú potrebné k šťastnému životu v láske, mieri a hojnosti. Viac o Miriam tu: miriamstolfova.sk.

Ako si na tom s intuíciou?

Komentáre