Áno, aj z pohánky sa dá upiecť chlieb. Hoci NEmá lepok, a NEpoužijeme kvasnice ani kvások, pohánkový chlieb je veľmi podobný tomu klasickému, pšeničnému. Vyzerá rovnako a chutí….
Povedala by som, že ešte lepšie.
Mne určite! (mám tak trošku úchylku na pohánku) 🙂
Dávala som na FB článok o tom, aká je pohánka skvelá a akým spôsobom ju pripravujem bez varenia.
V komentoch sa objavilo kopec zaujímavých informácií a inšpirácie:
A fíha! To ma zaujalo.
Vypýtala som pre vás recept a Rózka mi ho okamžite napísala. Nazvala ho:
Delím sa aj s Vami, leboooo – čím viac pohánky, tým lepšie fungujúce telo a šťastnejší človek.
Neobsahuje lepok, je to BIO potravina, obsahuje zinok, draslík, vápnik, rutín… samé fajnové veci.
(KL=kávová lyžička… to je taká menšia ako čajová, PL=polievková lyžica)
8. Do masy pridám sódu bikarbónu, zamiesim a dám do jenskej misy.
9. Misu vyložím pečiacim papierom.
10. Rúru si vyhrejem na 220°C, vložím do rúry a teplotu znížim na 200°C.
11. Pečiem cca 55 minút.
Pečenie si vyskúšajte. Každá trúba je iná.
Môžete teplotu aj znížiť až na 180°C, tak isto môžete piecť menej, rozpätie 45 až 55 minút.
„Ak, vás zaujíma prečo hrozienka? Pretože napomáhajú kvaseniu.“
pripísala Rózka ešte do komentu.
A dodatočne vám nahrala všetko aj do videí, aby ste aj videli, že je to veľmi jednoduché.
Za všetky deti ďakujem za tento recept a sľubujem, že o pohánke vám ešte napíšem samostatný článok. Zaslúži si.
Majme sa a hrajme sa (aj pri pečení pohánkového chlebíka).
S láskou
Miriam
Pre tých, ktorí chcú rásť až do neba, žiariť ako baterka ? a žiť radostný život v láske a hojnosti. Brána je otvorená tu >>>>
Čo o nej hovoria školáci?
Samé príjemnosti ?