fbpx

Škola hojnosti

Deň za dňom, krok za krokom k tvojej zvýšenej hojnosti

#BABSKÉ RADY Kuchynské triky s mäsom

Každý správny kuchár má v repaertoári niekoľko užitočných kuchynských trikov.

V tomto článku nájdete rovno 8 „babských rád“ do kuchyne, ktoré vám pomôžu pri varení, ochutení alebo správnom uchovaní mäsa.

8 trikov z kuchyne

1. Pečienku nikdy nesolíme skôr, ako po skončení tepelnej úpravy. Inak zostane tvrdá. To isté platí o dusení čerstvých húb – solíme až nakoniec.

2. Bujón bude priezračný ako sklo, ak do neho vložíme kúsok ľadu a necháme prejsť varom.

3. Do mletého mäsa sa odporúča dať časť nadrobno nakrájanej surovej cibule a časť osmaženej cibule, aby sme zvýraznili jeho chuť. Z toho istého dôvodu niekto tiež pridáva menší kúsok nastrúhaného zemiaku.

4. Citrónová šťava pri tepelnej úprave úspešne nahrádza soľ – napríklad pri pečenom kurčati. Ak je dôkladne celé potreté zvonku aj zvnútra citrónovou šťavou, nemusíte už soliť. Kurča bude krásne šťavnaté, krehké a voňavé.

5. Na získanie krásne chrumkavej kože môžeme mäso potierať lyžičkou medu rozmiešaného v čiernom pive, suchom víne, koňaku alebo vo vode.

6. Namiesto strúhanky môžeme na obalenie mäsa použiť kukuričné lupienky alebo rôzne mleté oriešky.

7. Pečienku nepodávame ihneď po dopečení, necháme ju pár minút odpočinúť. Ľahko vychladne a naplno sa rozvinie chuť mäsa. Okrem toho sa lepšie krája.

8. Červenú farbu aj chuť papriky v guláši zachováme, keď na primerane osmaženú cibuľku nasypeme papriku, chvíľu restujeme a potom zalejeme lyžicou octu. Až potom vložíme mäso. Ocot sa počas varenia vyparí a kyslá chuť zároveň guláš nijako nepoznamená.

Čo hovoríte na tieto babské rady?

Poznáte niektoré z týchto trikov?

Ak zrovna idete variť, tak šup odskúšať, dobre?

S láskou

Miriam

Spracované podľa adaline.cz

V škole hrou pre dospelákov sa naučíte veci, ktoré vás v škole NEnaučili a potrebujete ich pre šťastný život. Celý rok 2024 ideme v školičke tému hojnosť  a prosperita.

Aby ste aj vy žili v takej hojnosti všetkého druhu, akú si len viete predstaviť.  Do Školy hojnosti tadiaľto

Čo o nej hovoria tí, čo už vyskúšali jej účinky?

Samé príjemnosti ?

“Ďakujem Ti veľmi pekne za vedenie, za to ako mi s citom pomáhaš odhaľovať, čo potrebujem poliečiť v sebe. Už som bola na tejto ceste, takto s vedením mi to ide ľahšie. Sama som sa strácala a veľakrát som nevedela spracovať to ťažké, čo som nachádzala a vzdala som to, v obave, že ma to bude príliš bolieť a nezvládnem to.”

Janka V.

Miriam Štolfová
Motivátorka, lektorka, autorka Školy hrou pre dospelákov.

Učí dospelákov veci, ktoré nás v škole NEnaučili a sú potrebné k šťastnému životu v láske, radosti a hojnosti. Viac na miriamstolfova.sk.

Komentáre